Kedves Érdeklődő!

Köszöntöm honlapunkon valamennyi dolgozónk és a magam nevében. Ez a weboldal intézményünkről és az itt végzett munkánkról szól. Igazi értékünk az intézményünkben magát jól érző gyermek és az a tartalmi munka, ami méltán teszi e tevékenységet elismerésre méltóvá. Hisszük, hogy nevelésünk, tanításunk eredményeképpen sikerül a gyermekekben rejlő képességeket kibontakoztatni, aminek következtében ők is képesek lesznek minél teljesebb és önállóbb életre.

Rajkóné Kiss Ágnes
igazgató

2019. december 3., kedd

Szekszárdi Ködnevelő November

Immár három hónap telt el a tanévből, a Ködnevelő November azonban nemcsak a ködös
reggelekkel ajándékozott meg minket, hanem színes, vidám, érdekes eseményekkel is.
A Projekthónap megnyitásaként megtudtuk, hogy a sütőtökös zsetonok gyűjtésében a
hatodikosok és a hetedikesek voltak a legszorgalmasabbak, így mindkét osztály gondolkodhat
azon, hogy nyereményét hol és mikor fogja elfogyasztani.


2019. november 10., vasárnap

„Színes Ősz” kézműves délután


2019. 10. 21-én került megrendezésre intézményünkben a „Színes Ősz” projekt keretén belül egy kézműves délután. Az alsó tagozatosok számára felállított négy helyszínen, négy különböző kézzel készített őszi dolgot alkothattak a gyerekek. 
A változatos technikák és alapanyagok használata biztosította, hogy mindenki saját érdeklődésének megfelelően alkothasson. 
A délután nagyon jó hangulatban telt, szorgoskodtak a kis kezek.

2019. november 5., kedd

Kirándulás Ozorára


Iskolánk diákjai a NÖF (Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.) szervezésében ellátogattak az ozorai Pipo várkastélyba. Idegenvezető kíséretében végig járták a csodálatosan felújított várat, a gyönyörűen berendezett termeket. Sok érdekességet hallhattak a 600 évvel ezelőtt élt várúrról, a középkori emberek életéről. Kézműves foglalkozás keretében pajzsot, pártát, illatzsákot készítettek a gyerekek, majd korhű ruhákat próbálhattak fel. Nagyon jó hangulatban telt a nap, sok élménnyel, ajándékkal gazdagodva tértek haza a gyerekek.

A projekthét osztálydekorációs versenye a SzivárványbanTökfaragó verseny

 Mivel minden évben voltak osztályok, akik az őszi szünet előtt faragtak tököt, ezért gondoltunk egyet és hirdettünk egy iskolai tökfaragó versenyt. Minden osztály kapott egy Halloween-i tököt és onnantól a fantaziájukra lett bízva ki mit farag belőle. Csodálatos kis fejecskék, alkotasok készültek, amikben közösen gyönyörködtünk meggyújtásuk után. Végül a város Önkormányzatának ajánlottuk fel, akik nagy örömmel fogadták és díszítették velük az intézményük bejáratát.