2020. február 17., hétfő

Jégen járó Január a Szivárványban


Az újév első projekthónapja a január csak a nevében volt jégen járó, hó hiányában nagyon sok lehetőségünk nem volt a szánkózásra és a hóember-építésre. Egyedül a jég nem hagyott cserben minket, igaz azzal a szekszárdi műjégpályán találkoztunk…
 A hónap közepére megtudtuk, ki gyűjtötte a legtöbb fenyőfás zsetont (ismét a hatodikosok), majd minden osztályból egy tanuló kihúzta azt a borítékot, melyben a plakátkészítő - feladat rejlett: a különböző téli sportok közül egyet-egyet mutattak be, színes, ötletes plakátokon, a munkák iskolánk auláját díszítik.

Azért, hogy a szilveszteri hangulat ne tűnjön el olyan hirtelen, fergeteges pótszilveszteri bulit rendeztünk január 28-án délután. Volt itt minden: zene, tánc, szórakozás, kacagás, előbb az alsósoknak, majd a felsőbb éveseknek.
A táncban szerzett izomlázat két nap múlva gyalogtúrával gyógyítottuk: a verőfényes napsütéses délutánon az alsósok célja a Remete-forrás volt, a felsősöké – igen embert- próbálóan- a Bati-kereszt. A jó három órás oda-vissza utat jókedvűen, vidáman tettük meg, gyorsan telt az idő és a beállított műszerek nem győzték számolni lépéseinket: visszatérve az iskolába több, mint húszezer lépést mértek a 9 km-es távon.
Február közepén befejeződött a Jégen járó Január, és vele együtt a korcsolyás zsetonok gyűjtése is, hogy átadja helyét a Fagyot fújó Februárnak, mely reméljük, elfújja majd a telet is.
Mi nem fogjuk megakadályozni!