2020. január 6., hétfő

A Deres, darás december eseményei a Szivárványban

Ebben az évben is eljött az utolsó hónap, mely az Advent jegyében telt. Az előző időszakban a libás zsetonok gyűjtésében az ötödik osztály volt a legjobb, így övék a lehetőség a pizzázásra.
Az új hónap ismét új zsetonokat hozott, 2020. január közepéig zöld színű, fenyőfás zsetonok gyűjtésére van lehetőség. 

A karácsonyi készülődés jegyében az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása történt négy alkalommal, az utolsó gyertya lángja december 20-án lobbant fel az iskolai karácsonyi ünnepségen. 

Az első három gyertya meggyújtását érdekes, izgalmas és tanulságos programok követték. December 3-án egy karácsonyi szórakoztató filmet néztünk meg, december 10-én a Luca –nappal kapcsolatban a hagyományőrző szakkör tartott bemutatót, és az utolsó hétre hagytuk a legnagyobb durranást: december 17-én képzeletbeli disznóvágást rendeztünk, melynek vége nagyon is valóságos volt: Brigi néni és Péter bácsi a hatodikos fiúk hathatós segítségével kolbászt töltött, a kész kolbászokat megsütötték, mi pedig friss kenyérrel és mustárral fogyasztottunk el a lakomát. 

Az év utolsó iskolai rendezvénye a karácsonyi ünnepély volt, melynek befejeztével gyermek és felnőtt boldogan búcsúzott egymástól azzal, hogy találkozunk 2020-ban. 

Boldog Új Évet Mindenkinek!