2019. november 4., hétfő

Szünet előtti Levélhullató Október a Szivárványban


Szünet előtti Levélhullató Október a Szivárványban

A Szőlőszagú Szeptember óta eltelt egy hónap, így 2019. október 21-én már a Levélhullató Októbert nyitottuk meg iskolánkban.
A hét főszereplője a sütőtök volt, minden mennyiségben és formában: láttuk egészben - amit aztán a Tökfaragó versenyre kicsit átalakítottunk-, megkóstolhattuk sütve, lekvárként palacsintába töltve, illetve tökmagot is rágcsálhattunk.Már a hétfő reggeli iskolakezdéskor vendégek vártak ránk, egy néni és egy bácsi, kiknek kendője és kalapja alatt gyanúsan fénylett egy-egy sütőtök:

Mellettük az aula faliújságai is őszi színekben  pompáztak.
A nagyszünetben lezajlott eredményhirdetés után pedig fény derült a nagy titokra, az első zsetongyűjtő versenyt a nyolcadikosok nyerték meg, így ők mehetnek pizzázni.
A zsetongyűjtés tovább folytatódik, minden osztály azt szeretné, ha novemberben nála lehetne a legtöbb, immár narancssárga színű, tököt ábrázoló zseton.
Két versenyt is hirdettünk a hétre, a Tökfaragó és az Osztálydekorációs Versenyt, melyre szebbnél szebb alkotásokat készített a nyolc osztály, így most is elmondhatjuk a szokásos mondatot: az értékelésnél  a zsürinek nagyon nehéz dolga volt.
Természetesen nem babra ment a játék, hanem zsetonra, így kíváncsian várjuk a végeredményt, hiszen a győztes osztály mindkét versenyen 10-10 zsetonnal gazdagodhat.
Pénteken a mozgásé volt a főszerep, a tanár-diák zsinórlabda meccsen a diákok továbbra sem találták a tanárok játékának ellenszerét, így elvesztették a derbit.