2019. október 1., kedd

Szőlőszagú szeptember a Szivárványban


2019. szeptember 23-27. között zajlottak iskolánkban a Szőlőszagú szeptember c. projekthét rendezvényei.


Iskolánk szeretne Békés Iskolává válni, az ehhez vezető út első lépéseit tettük meg az egész hetes programsorozattal.

A tervek szerint a továbbiakban havonta egy-egy hetet szánunk olyan események megvalósítására, melyek a hagyományápolás jegyében a hónap jellegzetes terményeivel és ünnepeivel foglalkoznak.
A szeptemberi napok fő témája a szőlő és a szüret voltak, ezzel kapcsolatban zajlottak a programok: hétfőn az ünnepélyes megnyitót követően az iskola aulájában a szüret során használt tárgyakkal ismerkedtünk, illetve magyar néptáncot tanultunk.
A keddi filmvetítés közben mazsolát, szőlőcukrot és szilvás kalácsot kóstoltunk, majd szerdán magunk is kipróbálhattuk a puttonyozást, a szőlő darálását és préselését, majd meg is kóstolhattuk a présből kifolyó mustot.
Csütörtökön a nagyüzemi gazdaság tevékenységét néztük meg a szekszárdi Heimann-pincészetben, ahova egy kincskereső- gyalogtúra során jutottunk el.
Pénteken a Magyar Diáksport Napja zajlott iskolánkban, 2019 m-es futással, játékos feladatokkal és az elmaradhatatlan tanár-diák zsinórlabda- mérkőzéssel, amit idén a tanárok nyertek meg.
A Szőlőszagú szeptemberrel elindult egy játék is az osztályok között: egy hónapig lehet gyűjteni a piros, szőlővel díszített zsetonokat, és amelyik osztálynak a legtöbb zsetonja van, pizzázni mehet.