2018. július 26., csütörtök

Kihívás napja 2018. május 30.

Idén már másodszor vettünk részt a Kihívás napján . 
A tavalyi évben tanulóinkkal legyalogoltuk, Schneider Zolika pedig lefutotta a kitűzött 6 km-t. Ebben az évben már sokkal színesebb volt a program. Először csatlakoztunk a szomszédos Presidium szervezéséhez , ahol Benke Anita gyógytornász Rúzsa Magdi dalaira mozgatott meg minket , Fóris Dóri pedig moldvai dallamokra táncoltatta  meg a csapatot.
Az idő gyönyörű volt , így minden a szabadban zajlott  A felnőttekkel való közös mozgás csak a kezdet volt és nagyon jó alaphangulatot adott .Fő úti célunk a tüskei tóhoz vezetett , amit oda-vissza gyalog tettünk meg. Tanulóink várakozáson felül teljesítettek ,a meleg ellenére lelkesen érkeztünk meg, majd a közös piknik után különböző játékos feladatokat teljesítettek. A nap egy nem várt programmal, halászattal indult, ugyanis Zsolti beledobta a cipőjét a tóba, amit Klári sikeresen kihalászott .
Klári magával hozta a gitárját is. A közös éneklés után az ismert dalokat kellett felismerniük a gyerekeknek. Sajnos hiába áhítoztunk a jutalom cukorra ,mert Döme még a felnőtteket is megszégyenítő módon pár akkordból kitalálta , melyik dalról is van szó és nem igazán rúghattunk mellette labdába  Közben Kriszti nagyon szép mintákat festett a gyerekek kezére , amit otthon is megmutathattak a szülőknek , testvérekkel .Csilla hársfa teát készített nekünk és levelekből egy szép képet készítettünk közösen. Mindenki lelkesen vett részt a cukorevő versenyben. Sajnos a bodza már elnyílott , így a bodzaszörp készítésére már csak jövő évben kerül sor .A gyerekek a túra végére annyira kifáradtak, hogy Margarét pl ülve elaludt a labdán. Büszkék vagyunk tanulóinkra, akik kb 7 km-t tettek meg a mai napon .