2018. május 2., szerda

FÖLD NAPJA AZ IREGSZEMCSEI GÖLLESZ VIKTOR TAGINTÉZMÉNYBEN


Április 21-én került megrendezésre a Föld napja, a Szakiskola szervezésével A programot a Föld megmentése - az állatok és növények védelme, a környezet tisztaságára való törekvés- köré építettük fel. Iskolánk minden csoportja részt vett, az óvodától az általános iskolán át a szakiskoláig.
A nap egy videó levetítésével kezdődött, a Föld meséje címmel, ami szívhez szólóan foglalta össze, mit tehetnek a gyermekek azért, hogy a Föld ne szenvedjen.Ezután minden osztálynak meg kellett keresnie a saját műanyag palackját, a parkunkban, és a közeli utcákban, a faluban, térkép segítségével. A palackban egy keresztrejtvény volt elrejtve, életkorhoz igazítva.
Ezt követte egy rendkívül természetbarát kollégánk előadása az Év madaráról. Képekkel, videóval, a gyerekekkel beszélgetve osztotta meg a vándorsólyommal kapcsolatos fontosabb ismereteket.
Utána 10 állomáson kellett az osztályoknak végigmenni, vaktérkép segítségével. Minden feladat a környezetvédelemhez kapcsolódott, pl. védett állatok hangjának felismerése, szelektív hulladékgyűjtés, védett növények felismerése, földgömbön való tájékozódás.
A gyermekek lelkesen, érdeklődve oldották meg a feladatokat.
Minden csoport, osztály jutalmat kapott, egyik volt a szakiskolások által szaporított paradicsompalánta, amit majd kiültetnek, és gondozni fogják.