2017. november 12., vasárnap

Gyógypedagógus Konferencia Kaposváron

2017. október 11-én került megrendezésre Kaposváron a POK szervezésében az a Konferencia, melynek vezető témája a „Gyógypedagógusok támogató szerepben” volt.
A délelőtti plenáris ülésen a következő előadások hangzottak el:
Dr.Gloviczki Zoltán az Oktatási Hivatal elnöke a „Szemléletváltás a 21.századi pedagógus szerepeiben” címmel beszélt a fennálló változásokról. 
Dr.Kiss László, az EMMI szakszolgálati és gyógypedagógiai referense „A sajátos nevelési igény és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség elhatárolása, az értékelés és minősítés alóli felmentés” kérdéskörét taglalta, ismertette a miniszteri döntéseket a változásokról.
Dr.Podráczky Judit a Kaposvári Egyetem dékánja a „Gyógypedagógiai ismeretek a megújuló pedagógus-képzésben” címmel tartott gondolatébresztő előadást.
Dr.Steklács János az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára „Az olvasáskutatás eredményei az osztálytermi gyakorlatban” címmel érdekfeszítő előadást tartott.

Merklné Kálvin Mária az Oktatási Hivatal főosztályvezetője a „Műhelymunka szerepe a pedagógusi kompetenciák fejlesztésében” címmel tartott továbbképzést.
Az ebédszünetet követően öt helyszínen, öt témakörben zajlottak műhelymunkák.

Intézményünket négy Utazó gyógypedagógus képviselte. Igen tartalmas, szakmailag építő napról számoltak be munkatársaink.