2017. november 12., vasárnap

Adomány az Óvodának!

Egy kora őszi délelőttön telefonhívás érkezett Varga Veronikától, a Szekszárdi Maminbaba vezetőjétől, hogy a szekszárdi Diótörő Mesebolttal karöltve szeretnék támogatni intézményünk kis sérült óvodásait. A tervezést tettek követték, így került sor 2017. október 4-én egy rendhagyó Maminbaba közös délelőttre, ahol a kismamák „tornaóráját” követően előadást is hallgathattak az anyukák a korai fejlesztés fontosságáról. A délelőtti bevételt (30.000 Ft-ot) az Óvoda játékparkjának színesítésére, korszerűségére fordítottuk.
Az adományok gyűjtése ezzel nem ért végett. A Diótörő Meseboltban egy hónapon keresztül lehetősége volt a kisgyermekes édesanyáknak a gyerekek megunt, vagy kinőtt udvari játékait bevinni, felajánlani a sérült gyermekek részére.
Sokan mozdultak meg a nemes cél érdekében.
A Diótörő Mesebolt rollerrel, hullahopp karikákkal, labdákkal támogatta meg a kezdeményezést
Hollenczerné Balogh Ilona, egy nagyon kedves tanárnő,  aki hobbiból gyöngyözik, és - nem mellesleg - a nap 24 órájából a 25.-ben még mesekönyvet is ír, felajánlott 5 db általa írt Gyöngycsibék és barátaik című mesekönyvet, 1-1 gyöngycsibével.
Érkezett még sok-sok labda, homokozó játék, kismotor, bicikli, kisdömper, játék fűnyíró, ugrókötél….
Az átadás 2017. november 2-án megtörtént, a Tolna Megyei EGYMI Óvodája részéről Csurgai Andrea tagintézmény vezető vette át a játékokat, könyveket.
Valamennyi segítőnek nagyon szépen köszönjük ezt a nemes hozzáállást, segítséget!