2017. június 27., kedd

Évzáró a Móra Ferenc Általános Iskolában

A 2016/2017-es tanév, ballagással egybekötött tanévzáró ünnepélye a következő forgatókönyv szerint zajlott TM EGYMI Móra Ferenc Általános Iskolájában:


Kilenc óra előtt az udvaron gyülekeztek az ünneplőben érkezett tanulók szüleikkel, rokonaikkal. A hetedik és nyolcadik osztályos tanulók a virágokkal, szirmokkal feldíszített folyosón át levonultak a térkövezett udvarrészre, ahol a hangosításról és zenéről pedagógiai asszisztensünk gondoskodott.
Az összegyűltek állva meghallgatták a Himnuszt.
Egy kedves zeneszám alatt fényképek készültek a búcsúzó diákokról és tanáraikról az esemény emlékére.
Előbb a 7. osztály, rövid műsorral, majd Nagy Anita, az iskola tagintézmény-vezetője búcsúzott el a 8. osztályos diákoktól. A ballagók egyéni és csoportosan előadott versekkel köszöntek el az itt maradóktól. Osztályfőnökükről külön megemlékeztek, egyedi, saját kezűleg készített ajándékkal lepték meg, majd a helyükre vonultak, miközben egy ballagási dal szólt.
A műsor a tanévzáróval folytatódott. Tagintézmény-vezetőnk értékelte a diákok éves munkáját, majd a kiemelkedő teljesítményt nyújtott tanulóknak könyvjutalmat adott át.

Az elsős gyermekek vidám versekkel, a néptáncra járók pedig közös produkcióval tették színesebbé az eseményt, melynek végén Tagintézmény-vezetőnk lezártnak nyilvánította a tanévet.