2017. május 1., hétfő

Digitális témahét a Göllesz Iskolában


Idén első ízben vettünk részt a digitális témahét projekten, melynek fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A program törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is.


A gyermekek életkoruknak és érdeklődési körüknek megfelelő feladatokat kaptak.
Minden alsós osztály megoldotta a tudásbázisból letöltött, kreatív munkafüzet feladatait, majd a hét zárásaként, interaktív tábla segítségével oldottak meg játékos, fejlesztő feladatokat, melyeket a pedagógusok az internetről töltöttek le.
A nagyobbak egyik témaköre a biztonságos internethasználat volt. Ennek keretében, a felső tagozatosok és a szakiskolások, az internet veszélyeiről, az internetfüggőségről és az internetes zaklatásról gyűjtöttek információkat, néztek videókat, és készítettek el egy közös faliújságot, amelyhez szövegszerkesztő, és prezentációkészítő programokat használtak, ezen kívül megismerkedtek a nyomtató használatával. Ezek a programok informatika, osztályfőnöki, és erkölcstan órákon valósultak meg. A heti feladatok teszt kitöltésével zárultak.
Vizuális nevelés, szabadidős foglalkozás és informatika óra keretében fotókat, fényképösszeállításokat is készítettek adott témakörben.
Érdekes program volt!Az következő összeállítás a digitális témahét keretében készült:
Az alábbi pedig, a hét zárásaként jött létre, a programok során készült fotókból: