2017. április 7., péntek

XLII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Megyei Forduló


XLII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Megyei Forduló
Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Gazdag Erzsi Általános Iskolája és Kollégiuma
7030 Paks Kossuth Lajos u. 7.
2017. április 04.


               
  Az országos komplex tanulmányi verseny megyei forduló megrendezésének megtisztelő feladatát a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Gazdag Erzsi Általános Iskolája és Kollégiuma kapta az idei tanévben.


    A versenyre érkező gyerekeket színes dekorációval, egy kis ráhangoló beszélgetéssel és finomságokkal vártuk. A köszöntő és a szabályok ismertetése, valamint a sorsolás után kezdődhetett a verseny. Az állomások tantárgyak szerint következtek. Idén történelem, irodalom, földrajz, természetismeret és életvitel és gyakorlati ismeretek tantárgyból volt csapatverseny, matematikából pedig egyénileg versenyeztek a tanulók. Szimbólumként Paks város nevezetességeit, a Paksi Atomerőművet, a Lussonium romkertet, a Makovecz templomot és az Erzsébet Szállodát választottuk. A délelőtti sok-sok okos gondolkodás és küzdelem meghozta az eredményét. A versenyt a szekszárdi Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Szivárvány Általános Iskolájából érkező csapat nyerte. Felkészítő tanáraik Domonkos Szilvia, Karácsonyi Erzsébet, Lehőcz Péter, Pál Mária. A verseny második helyezettje a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Göllesz Viktor Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiumának csapata, a harmadik helyezett a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Gazdag Erzsi Általános Iskolája és Kollégiumának csapata lett. Negyedik helyezettként végzett a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Móra Ferenc Általános Iskolája. A matematika tantárgy 6. évfolyamos győztese Csonka Tibor a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Gazdag Erzsi Általános Iskolája és Kollégiumának tanulója, felkészítő tanárai Bán Rita, Erdős Enikő és Siposné Somogyi Andrea. A 7. évfolyam győztese pedig László Beáta a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Göllesz Viktor Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiumának tanulója lett, felkészítő tanárai Bujtásné Földvári Judit, Prantner Józsefné, Fazekasné Agócs Mónika, Salamon Katalin, Németh János és Bati-Varga Anita. A gyerekek a helyezésekért és a versenyen való részvételért kapott ajándékoknak és okleveleknek nagyon örültek.

    A jóízű ebéd elfogyasztása után mindenki élményekkel gazdagodva indulhatott haza. Köszönjük a sok segítséget a zsűri elnökének és tagjainak, Rajkóné Kiss Ágnes igazgató asszonynak, Szabján Ferencné tagintézmény vezetőnek, Csugai Andrea tagintézmény vezetőnek és a kísérő pedagógusoknak, valamint az intézményünkben dolgozó pedagógusoknak.