2016. november 15., kedd

Siker a Ki mit tud?-on

Az Országos EGYMI Egyesület felhívására Ki mit tud? versenyre jelentkeztünk. A Szivárvány Általános Iskola énekkara ének, Jónás Olga Eugénia, 5. osztályos tanulónk pedig mesemondás kategóriában indult.


A területi döntő Kaposváron volt 2016. október 3-án, ahol négy megye diákjai adták elő produkcióikat. Énekkarunk kategóriája győzteseként, Olga pedig különdíjasként továbbjutott az országos döntőre.
A döntő Kiskőrösön került megrendezésre 2016. november 11-én. Közel 700 résztvevővel, 5 helyszínen zajlott a versengés. Sok gyakorlás, szervezés után nagy izgalommal vártuk a megmérettetést. Három dalt énekeltünk, a közönség és a szakmai zsűri előtt. Produkciónk nagy sikert aratott, a zsűri a legjobb előadásnak választotta.
A gyerekek nagy örömére sok ajándék kíséretében elhozhattuk az I. helyezettnek járó oklevelet.
Jónás Olga Eugénia bátran, hiba nélkül adta elő meséjét, amit a zsűri különdíjjal jutalmazott.
A vendéglátók kitettek magukért, egy nagyon jól szervezett, jó hangulatú, gördülékeny találkozón vehettünk részt. Pazar vendéglátást biztosítottak számunkra. Bár szoros volt az időbeosztás, de jutott egy kis idő, hogy megtekintsük Petőfi Sándor szülőházát, és sétáljunk a szép kisváros központjában. Nagyon jól éreztük magunkat!


A győztes csapat tagjai: Mihálovics Teréz, Kacsóf Dávid, Jakab Jázmin,
Kőszegi Senon Tifani, Szancsik Patrik, Farkas Petra, Farkas Karla,
Reiminiusz Ágoston Gusztáv, Balogh Csenge, Jónás Olga Eugénia

Felkészítő tanárok: Németh Györgyi, Karácsonyi Erzsébet (énekkar)
                                Domokos Szilvia (mese)