2016. november 10., csütörtök

A Móra Ferenc Iskola szeptemberi és október eseményei

Képes összefoglaló az iskola életéből


Nyárbúcsúztató
Szeptember 28-án, idén is megrendezésre került a nyárbúcsúztató programunk iskolánkban. A gyerekek vegyes csoportokat alakítva vettek részt a játékos akadályversenyen. Öt állomáson kellett a feladatokat megoldaniuk: célba dobtak, keresztrejtvényt fejtettek, puzzle-t raktak ki, ügyességi feladatokat oldottak meg. 
Jótékonysági bál
Ez év október 15-én, már harmadik alkalommal tartotta iskolánk Szülői Munkaközössége a Szüreti bált. A rendezvény bevételét az iskola udvarának további fejlesztésére, valamint tanulóink egyéb programjainak (osztálykirándulás,  tanulmányi utak) megszervezéséhez ajánlották fel.  A remek hangulatú, színvonalas bálon 196 vendég vette ki részét a mulatozásból. A bál sikeréhez rengeteg vállalkozó és magánszemély járult hozzá, támogatásuk felajánlásával. 


Fejlesztő iskolaEurópa Diáksport Napja Magyarország
Iskolánk is csatlakozott a meghirdetett Sportnaphoz. 61 diák és 11 pedagógus vett részt a programon. Több helyszínen, többféle sporttevékenységet végeztek a résztvevők, legsikeresebb tevékenység az aerobik és a lépcsőzés volt.Rajz óra
Hetedikesek önállóan megtervezett egyéni élmények alapján készítették el festményeiket. Önállóan választott eszközökkel dolgoztak kisebb létszámú csoportokban. Sikeres együtt működés alapján készültek a festmények nagy méretű kartonokra.


Karitász
Nagy örömmel fogadták a tanulók a Katolikus Karitász Dombóvári szervezet által összeállított ajándékot, melyben füzetcsomagok és iskolatáskák voltak.Boldogságóra
Az alsó tagozatosaink részt vesznek a boldogság programban, ami minden hónapban egy délutáni foglalkozás keretében valósul meg. Szeptemberben a „Hála volt a feldolgozandó téma. Gyerekek nagy lelkesedéssel és örömmel végezték el a feladatokat.


Zene Világnapja
Harmadik alkalommal került megrendezésre iskolánkban a Zene Világnapja, melyre a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának növendékei és tanárai készültek egy-egy hangszer bemutatásával tanulóinknak. Az első években az ütős fafúvós (klarinét, szaxofon) és rézfúvós hangszereket ismerték meg a gyerekek. Idén a fafúvós hangszerek közül a fuvolával találkozhattunk. Nagy élmény volt a gyerekek, hiszen idén először meg is szólaltathatták ezt a hangszert. Mindegyik alkalommal színvonalas előadásokat és hangszertörténeti bemutatást hallhattunk.

Gomba Projekt
A 2016/2017-es tanévben a 6. osztály Természetismeret tantárgyának „Gomba” témakörét projektmunkában dolgozta fel. Cél új tanítási-tanulási stratégiák, módszerek megismertetése, elsajátítása, alkalmazása. 


Autómentes nap
Az autómentes nap alkalmával tanulóink sokféle tevékenységet kipróbálhattak. Különféle küzdősporttal, egyéni és csapatjátékkal. A rendezvény keretén belül a biciklis közlekedés fontosságára hívták fel a figyelmet, aminek propagálásra minden iskola egy előre lefestett biciklit kapott. Ezeket a járműveket mindenki olyanra festette amilyenre szerette volna. 

Aradi vértanúk október 6.
1849. október 6-ára az Aradi vértanúkra emlékeztünk. Iskolánk minden évben hangulatos emlékműsorral készül. Idén a hetedik osztály vállalta a műsorra való felkészülést.


1956. október 23.
1956- os  forradalom eseményeire emlékezve, iskolánkban minden év októberében emlékműsor kerül megrendezésre. Idén a nyolcadik osztály készült fel nagy szorgalommal. A gyerekek által elmondott versek és zene tarkította a felidézett esemény sorozatot.